Zit jij wel eens te fantaseren over een nieuw interieur? Dat wat je nu hebt is niet helemaal meer up to date of meer een bij elkaar geraapt zooitje van allerlei verschillende stijlen. Hoog tijd dat daar verandering in komt maar hoe? Het is namelijk best wel lastig om te bepalen wat voor stijl je wilt toepassen in je interieur. Tegenwoordig is er zo veel keuze dat je misschien wel door de bomen het bos niet meer ziet en dat is eigenlijk ook best logisch. Of ben je bang dat je interieur alsnog een bij elkaar geraapt zooitje wordt aangezien je meerdere stijlen mooi vind? Hier zijn een aantal tips om wooninspiratie op te doen en te bepalen welke stijl het beste past bij jouw huis! Ben jij benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder!

Wooninspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Je kan dat vanuit huis doen door middel van sites zoals pinterest. Op pinterest kan je foto’s opslaan in een mapje, het voordeel hiervan is dat je als het ware een soort moodboard creëert en dat is wel echt noodzakelijk voor als je je interieur wil veranderen. Ga gewoon eens rustig kijken naar verschillende woonstijlen en kijk wat bij jou maar ook bij jouw huis past. Het is namelijk lastig om in een oud huis voor een heel nieuw en strak interieur te gaan. Het is ook verstandig om te kijken of het past bij wat er al in het huis zit zoals een keuken. 

Je kan er ook simpelweg voor kiezen om naar een woonwinkel zelf te gaan het voordeel hiervan is dat je het gelijk in het echt ziet en ervaart. Het nadeel hiervan is dat woonwinkels vaak heel veel verschillende stijlen bieden waardoor de kans veel groter is dat je met andere dingen thuis komt die er eigenlijk niet helemaal bij passen. Probeer dus wel van te voren een concreet plan te maken over wat voor stijl je wil.