Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een retro vintage interieur. Een retro vintage interieur is vaak heel gevarieerd en kleurrijk. Soms oogt het zelfs wat rommelig door de ronde vormen en de gevarieerde kleuren, kortom je moet er wel echt van houden. Sommigen vinden het ouderwets of te druk, maar vintage stijl kan je zo druk maken als je zelf wil. Toch is de vintage stijl ook heel kus en als je het goed combineert ook zeker stijlvol zijn!

De vintage stijl begint toch steeds meer terug te komen in de woontrends van 2022. Met name het kleurgebruik en de ronde vormen begin je steeds meer terug te zien. De woontrend van 2022 lijkt veel op 2021 alleen er komt meer kleur bij kijken. Met name kleuren zoals bruin, rood, oranje/geel en groen. Deze kleuren zijn eigenlijk heel vintage! Ook gaat het strakke en nette er iets meer uit en worden meubels en accessoires meer rond van vorm. Dus als je het zo bekijkt begint de vintage stijl weer terug te komen. Vintage is vooral lekker knus en warm en dus heel erg leuk om in leuke details in jouw interieur toe te passen!

Om een vintage stijl in jouw interieur toe te passen is het wel belangrijk dat je het met mate doet. Het gebeurt namelijk snel dat het rommelig overkomt en dat wil je natuurlijk niet. Kies bijvoorbeeld voor een pastel groene kast en zet wat meer planten in je huis, zo kleur hij mooi mee met de rest maar heb je toch een beetje meer kleur in je interieur! Of ga bijvoorbeeld voor een okergele bank met leuke grijze, zwarte of witte kussens er op. De bank valt wel op maar valt toch voorzichtig weg zolang je de rest van je interieur rustig houd.