Vind jij het leuk om zelf dingen te maken of wil jij graag een steentje bijdragen aan een groenere wereld? Dan is de oplossing heel simpel! Door dingen te recyclen gooi je minder weg en bevuil je de aarde minder en daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke leuk om op een vrije middag of een zondag even lekker bezig te zijn. Je slaat dus twee vliegen in één klap! Maak van jouw oude woondecoratie weer wat leuks om maak zelf iets compleet nieuws! Ben jij benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn om zelf leuke dingen te maken voor in je huis? Lees dan maar snel verder!

Handwerken

Het klinkt misschien heel ouderwets maar dat hoeft het niet te zijn! Je kan namelijk prachtige dingen maken voor in je huis! Denk bijvoorbeeld aan kussenslopen voor op de bank of een hoes voor over een poef! Door het zelf te maken kan je meerdere dingen maken waardoor het beter matcht en daarnaast kan je zelf de invulling en de kleuren bepalen. Het hoeft echt niet ouderwets te zijn hoor! Je kan voor leuke nieuwe hippe kleurtjes kiezen die bij interieur passen. Zo maak je handwerken leuk en nuttig! 

Hout

Met hout kun je ook heel veel verschillende dingen. Je kan zelf iets leuks van hout maken maar je kan er ook simpelweg voor kiezen om iets over te schilderen. Vaak is dit effect heel leuk! Het geeft meestal een vintage en knusse uitstraling! Van houtsoorten zoals pallethout worden tegenwoordig ook heel veel dingen gemaakt van krukjes tot aan kasten en zelfs bedden. Kortom pallethout is heel leuk materiaal om zelf iets van te maken! Ben je zelf niet zo handig? Dat is geen probleem, probeer het creatief op te lossen vraag bijvoorbeeld vrienden of familie om hulp of bekijk youtube filmpjes.